Søke
Vår historie

Siden stiftelsen i 1986 har vekst og innovasjon alltid stått helt sentralt i Atos Medical. I nært samarbeid med helsepersonell, ledende institusjoner og sluttbrukere har Atos utviklet laryngektomifeltet og den pleiestandarden vi har i dag. Med våre designløsninger og teknologier har vi som oppgave å gi en stemme til mennesker som puster gjennom en stomi.

I dag  Vi har mer enn 25 års erfaring innen laryngektomipleie, datterselskaper i 19 land, og over 750 Atos-ansatte på verdensbasis. Atos Medical eies av PAI Partners, et av de ledende private equity selskap i Europa, sammen med Atos sitt styre og ledelse.  

 

2015 For å være nærmere våre kunder og markeder åpnet Atos et nytt hovedkontor i Malmö. Vårt forskningssenter og produksjonsenhet forblir i Hörby.  

 

2014 Fast bestemt på å gi flere mennesker frihet til å snakke uten bruk av hender lanserte vi Provox FreeHands FlexiVoice, som kan brukes sammen med vår mest avanserte plaster Provox StabiliBase.  

 

2013 Ytterligere internasjonal ekspansjon fant sted utenfor Europa gjennom etablering av datterselskaper i Japan og Brasil i 2013, i den sørlige delen av Europa med et datterselskap i Italia samt ekspansjon i flere land i Norden.  

 

2012 For å møte økende etterspørsel, utvidet vi vår forsknings- og produksjonsenhet i Hörby, som nå huser sprøytestøping, montering, verktøyfabrikk, kvalitetskontroll, pakking, lagring og over 150 av våre ansatte.  

 

2011 For å støtte og akselerere Atos’ vekstorienterte strategi, kjøper EQT Atos Medical fra Nordic Capital.  

 

2010 Vi introduserte andre generasjon av Provox HME: Provox XtraFlow og Provox XtraMoist HME. Disse fukt- og varmevekslerne har gode fukting og luftstrømytelse og satte standarden i bransjen.  

 

2004 I løpet av 2004 og 2005 skjedde rask internasjonal ekspansjon gjennom etablering av datterselskaper i Nederland, Spania, Sveits og Belgia. Etterfulgt av Portugal i 2008 og Frankrike i 2010.  

 

2003 For pasienter med tidlig lekkasje introduserte vi Provox ActiValve, vår mest avanserte taleprotese, som inneholder magneter som hindrer utilsiktet åpning.  

 

2000 Ytterligere internasjonal ekspansjon fant sted gjennom etablering av et datterselskap i USA, etterfulgt av Tyskland i 2002.

 

1997 Den andre generasjonen Provox taleprotese, Provox®2, ble lansert. I løpet av årene som kom ble den etterfulgt av en tredje generasjon i tillegg til flere spesielle Provox taleproteser.  

 

1996 I 1996 begynte vi vår internasjonale ekspansjon ved å etablere vårt første datterselskap i Storbritannia.  

 

1995 Den første Provox HME ble lansert sammen med en rekke Provox plastre.  

 

1990 Den første Provox® taleprotese ble lansert og viste seg å være en umiddelbar suksess. Allerede i sitt første år ble bruken spredt over hele Europa.  

 

1987 I 1987 innledet Atos Medical et samarbeid med professor Frans Hilgers og hans kolleger ved Netherlands Cancer Institute. Anvendelse av den medisinske ekspertisen hos Netherlands Cancer Institute markerte starten på Atos Medicals kompetanse innenfor silikoninjeksjonsforming i medisinsk teknologisk industri, utvikling av en innoperert taleprotese med lav luftmotstand for enkel tale.  

 

1986 Atos Medical ble grunnlagt i Sør-Sverige av brødrene Gert og Jan-Ove Persson. I dag er vi fortsatt et senter for forskning og utvikling med avansert renrom og produksjonsenhet i verdensklasse i Hörby i Sverige.