• Kontakt oss
  • Søke
  • Søke
  • Kontakt oss
Søke
Å leve med Laryngektomi

Å gjennomgå en total laryngektomi betyr å puste gjennom en stoma i stedet for gjennom nesen og munnen. En laryngektomi innebærer altså forandring, men det er mulig å leve et lykkelig liv. Lytt til stemmene til Roy, Tore og Walter og hør deres historier.

Roys stemme

Lytt til Roys historie og om hvordan Provox FreeHands FlexiVoice gir ham frihet til å lage mat, kjøre bil og snakke samtidig.

Tores stemme

Hør Tore fortelle hvordan Provox taleproteser og Provox FreeHands FlexiVoice hjelper ham å leve et aktivt liv.

Det hele startet med en liten kul på halsen som Tore og legene trodde var ufarlig. Imidlertid viste videre undersøkelser at det var nødvendig med en total laryngektomi. Bare en uke senere ble operasjonen utført.

Da Tore kom hjem, lærte han snart å snakke igjen og ble i stand til å gå tilbake til jobben som han var svært glad i. Han fortsatte å jobbe i ytterligere 16 år før han pensjonerte seg.

En ting som Tore har gjort siden dag én er å være åpen om at han har hatt en total laryngektomi. Etter hans mening gjør dette det mye lettere å møte nye mennesker og leve et aktivt liv igjen.

Når Tore reflekterer over livet med laryngektomi i mer enn 20 år, har det ikke vært så forskjellig fra livet før operasjonen. Han måtte gi avkall på seiling på grunn av stomien, men bortsett fra det har han kunnet fortsette å gjøre det han liker best – dvs. spille golf, være sammen med venner og familie og reise. Det kan gå flere dager uten at han tenker på at han har gjennomgått laryngektomi.

Walters stemme

Møt Walter og lær hvordan Provox XtraHME hjelper ham å leve et aktivt liv etter en total laryngektomi.

Ønsker du å lære mer om produktene Tore, Roy og Walter bruker?