Søke
close

Velkommen til Atos Medical

Please, start by selecting your country.

Norge
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekreft ditt valg
  • Land:Norge

Trakeostomi

Etter en trakeotomi vil du ha en trakeostomi, med et treakeostomirør inn luftrøret (trachea). Dette forandrer måten du puster og snakker på.

Å puste gjennom en trakeostomi betyr å puste i tørr, kald og ufiltrert luft. Dette irriterer slimhinnene i lungene, og som en følge at dette kan du oppleve økt slimproduksjon og hoste. Ved å bruke en fukt- og varmeveksler vil du bidra til å gjenopprette nesens og munnens tapte funksjoner. Provox XtraFlow, Provox XtraMoist og TrachPhone varmer opp, fukter og filtrerer inhalert luft, reduserer slimproduksjon og hoste.

Det vil bli mulig å snakke igjen ved å tette til trakeostomirøret, forutsatt at det er nok plass mellom luftrøret og røret. Ved å tette til røret under utånding puster du ut via nese og munn. Luften fra lungene passerer stemmebåndene som frembringer stemmen din. Du kan tette til røret direkte med fingeren, eller via en fukt- og varmeveksler. TrachPhone er en fukt- og varmeveksler som inneholder et lokk med en fjær som lett kan tettes til med en finger.

For å snakke uten å bruke hendene kan du bruke en taleventil for å tette til trakeostomirøret under utånding. Freevent DualCare kombinerer taleventil med fukt- og varmeveksler. Ved å vri på lokket på ventilen kan du bytte fra talemodus til HME-modus og tilbake.

Rinks stemme

Rink er fra Nederland og har gjennomgått trakeotomi. Nå bruker han Freevent DualCare, som er en kombinasjon av taleventil og fukt- og varmeveksler. Han snakker om hvilken rolle Freevent spiller i hans daglige liv, om familie, arbeid og sport.

Ønsker du å lære mer om DualCare?

Sylvias stemme

Sylvia er 45 år gammel og bor i Nederland. Sylvia er veldig sportslig aktiv og liker å legge avgårde på racersykkelen. I vintermånedene er hun en aktiv isdanser. I tre år har hun hatt trakeostomi. Nedenfor forteller Sylvia om sin erfaring med Freevent DualCare.

«For et års tid siden hørte jeg om Freevent DualCare. Hvis jeg skal beskrive Freevent DualCare i ett ord, så er det ‘frihet’. Det er frihet denne innovative taleventilen gir meg. På grunn av trakeotomien var det ingen selvfølge å kunne snakke. Med Freevent DualCare har dette blitt mye bedre.

Fordelen med DualCare er at du ikke trenger å plassere fingeren på HME-kassetten. Dette sparer energi og du har bokstavelig hendene fri til andre ting. Fra folk rundt hører jeg at lyden av stemmen min er bedre med Freevent DualCare enn med en Provox HME. Freevent DualCare tetter stomien godt når den er i talemodus. Når jeg ikke snakker, er det en fordel at jeg kan stille om DualCare til HME-modus, i motsetning til min forrige sølvtaleventil som ikke hadde denne muligheten. Sølvtaleventilen stakk langt ut, og du hørte ventilen mens du snakket. Jeg bruker DualCare hele dagen uten å bli sliten, og den irriterende lyden er en saga blott. Jeg bruker 1 til 2 HME-kassetter per dag, og de er enkle å bytte ut. Kort sagt: Jeg vil definitivt fortsette å bruke DualCare.»

Er det noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss