Søke
close

Velkommen til Atos Medical

Please, start by selecting your country.

Norge
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekreft ditt valg
  • Land:Norge

Tilbehør – plastre og slanger

Tilbehør, inkludert plaster og laryngektomislanger, gjør det mulig for deg å bruke en fukt- og varmeveksler (FVV) foran stomaen. Denne er viktig for å bevare optimal lungehelse og -funksjon.

Hva man skal velge

Plaster er den vanligste og mest komfortable metoden for å feste FVV foran stoma. Bare klistre plasteret over stoma, følg instruksjonene nøye, og fest FVV til det.

Noen ganger anbefales det å bruke en Provox LaryTube slange eller LaryButton. I slike tilfeller bør du ikke bruke plaster før du har konsultert med legen din.

Ulike plaster for ulike situasjoner

Det finnes ulike typer plaster, avhengig av hva slags aktiviteter du skal utføre og hvor følsom huden din er.

 

Det beste plasteret når du er aktiv

Bruk Provox StabiliBase for aktive dager. Dette er et sterkt og stabilt plaster som fester FVV godt. Hvis du snakker mye, er dette det beste valget for å unngå for stort press på plasteret. Den er også godt egnet til håndfri tale.

 

Det beste plasteret når du er mindre aktiv

Provox FlexiDerm er mykt og fleksibelt, og det kan tilpasset til formen på stoma, uten at det mister festeevne.

 

Det beste plasteret for sensibel hud

Provox OptiDerm har mindre klebeevne i forhold til de andre plastrene våre, og er laget av et materiale som er skånsomt mot huden. Dette er et godt valg rett etter operasjon, og spesielt hvis du har sensibel hud som lett blir irritert.

Trenger du hjelp til å finne riktig plaster?

Kontakt meg

Når du sover, bruk Provox Luna

Provox Luna er mykt og glatt på huden, og ringen er mindre, noe som gjør det mer behagelig å sove i (lenke til produktet). Vi har også laget det med en spesiell «hydrogel», som har en beroligende, kjølende effekt. Det kan hende du føler at huden din føles mindre irritert, noe som hjelper ved bruk av dagplasteret.

Motta gratis vareprøver

Send meg vareprøver

Hvordan oppnå god klebeeffekt

Huden på halsen kan lett bli irritert dersom du ikke er forsiktig når du bytter plaster. Det kan hende det innimellom er vanskelig å oppnå ordentlig godt feste. Dette er grunnen til at vi har utviklet Bytte Rutine-verktøyet som leder deg gjennom fasene med å FJERNE – RENGJØRE – KLARGJØRE – PÅFØRE plasteret ditt daglig.

Bytte Rutine-verktøy for plaster leder deg gjennom de trinnene du må utføre hver morgen og kveld for å fjerne plasteret uten problemer.

Bytting av plaster

Det er viktig å ta vare på huden rundt stoma. Hvis du gjør det, er det mindre sannsynlig å få skader eller irritasjon i huden, og plastrene dine vil holde seg på plass lenger.

 

Tips som hjelper deg ta vare på huden din:

  • Før du tar av dagplasteret, må du bruke Provox Adhesive Remover plasterfjerner over plasteret.
  • Etter å ha tatt av plasteret, rengjør huden rundt stoma med såpe og vann, eller med Provox rengjøringsklut.
  • Om natten bør du bruke Provox Luna som et pleiende alternativ som hjelper deg til å sove mer komfortabelt.
  • Om morgenen, ta av Provox Luna, bruk vann for å lette fjerningen. Rengjør huden med Provox rengjøringsklut eller med såpe og vann. La det tørke.
  • Hvis huden din er sensibel, bruk Provox Skin Barrier hudbarriere, og la denne tørke før du legger på dagplaster.

Laryngektomislanger og knapper

Noen ganger kan legen anbefale å bruke Provox LaryTube eller LaryButton.

Provox LaryTube er en kanyle som holder Provox FVV på plass foran stoma, samtidig som den hindrer at stoma krymper. Det kan brukes i stedet for plaster umiddelbart etter operasjonen, under strålebehandling når det ikke er mulig å bruke plaster, og på tidspunkter der huden er irritert. Provox LaryTube festes med Provox LaryClips eller Provox TubeHolder slangeholder.

Provox LaryButton brukes også til å holde Provox FVV på plass foran stoma, samtidig som den hindrer at stoma krymper. Den blir sittende i stoma på egenhånd, eller den holdes på plass med Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Størrelse og formen på stoma vil avgjøre om du kan bruke en LaryButton. LaryButton bør passe fint i stoma uten å forårsake irritasjon eller ubehag – men du bør alltid konsultere med legen før du bruker denne.