Søke
close

Velkommen til Atos Medical

Please, start by selecting your country.

Norge
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekreft ditt valg
  • Land:Norge

Fukt- og varmeveksler (FVV)

FVVer bidrar til å redusere slimproduksjon og hoste, gjennom å fukte og filtrere luften du puster inn gjennom stomaen. Atos Medical leverer en rekke forskjellige fukt- og varmevekslere (FVV), som er utformet for å passe til ulike livsstiler.

«Da jeg begynte å bruke (Provox) FVV, ble livet mitt endret. Jeg begynte å treffe venner og oppsøke favorittstedene mine igjen». – Walter

Hvorfor bør man bruke en fukt- og varmeveksler?

Etter en total laryngektomi vil man puste gjennom stoma i halsen. Dette betyr at luften som kommer til lungene, er kjøligere og mindre fuktig enn den burde være. Lungene reagerer på dette ved å produsere mer slim, og luftrøret ditt kan føles irritert. Det kan hende du begynner å hoste mye, og du må rengjøre stomaen oftere, noe som kan være ubehagelig å gjøre når du er ute blant folk.

De fleste finner at bruk av FVV hjelper.

 

Slik fungerer den

FVV sitter over stoma mens du puster gjennom den, og den varmer opp luften og gjør den fuktigere i prosessen. Dette gjør den gjennom å «fange opp» varmen og fuktigheten fra utåndet luft, og deretter overføre den til luften du inhalerer.

For å virkelig se fordelene med din FVV, bør du ha den på hele tiden. Hvis du ikke har brukt FVV, kan det hende lungene dine begynne å produsere mer slim. Dette er helt normalt, og vil roe seg i løpet av et par uker når lungene har tilpasset seg det nye FVV-filteret.

Tale med en FVV

Hvis du bruker taleventil, trykker du bare på FVV-lokket for å snakke. Enheten hjelper deg å puste lettere, noe som er viktig når du tar pauser mellom lengre setninger.

 

Ulike FVVer for ulike situasjoner

Vi har utformet våre FVVer så de kan fungere i ulike situasjoner, avhengig av tidspuktet på døgnet og hva du driver med.

 

Den beste FVVen for aktive brukere

Det å være «aktiv» vil bety ulike ting for ulike mennesker. Det kan bety å gå seg en tur, eller det kan være de gangene du er ute og snakker med venner, og snakker mer enn vanlig.

Provox XtraFlow FVV gjør det lettere å puste, ved å holde luften du puster inn fuktig mens du er fysisk aktiv. Den er god til å holde slimet på et minimum, og bidrar til at du hoster mindre, samtidig som den er diskret slik at du ikke blir for selvbevisst i sosiale situasjoner. Den er også enkel å bruke sammen med en taleventildet er bare å trykke på lokket for å snakke.

 

Den beste FVVen for når man tar det med ro

Du er ikke alltid «på farta» hver dag. Noen ganger vil du slappe av og ta ting

mer langsomt. Dette kan være når du står opp for å lese avisa, eller kanskje når du tilbereder et måltid.

I disse tilfellene anbefaler vi Provox XtraMoist FVV. Denne holder luften fuktig og er behagelig å puste gjennom. Det fungerer på en lignende måte ved å holde hoste og slim til et minimum, samtidig som den er diskret i utformingen og enkel å bruke med en taleventil.

Lær mer om Provox XtraFlow FVV og Provox XtraMoist FVV

Den beste FVVen for beskyttelse

Provox Micron er utformet for å beskytte deg når du er ute og går, enten det å være rundt mange mennesker der bakterier og virus kan være et problem, eller der luften ikke er særlig ren (f. eks. filtrere ut pollen når du jobber i hagen).

 

Håndfri tale med en FVV
Dersom du bruker taleventil, har vi utviklet Provox FreeHands FlexiVoice. Denne kombinerer en spesialventil med en FVV og gir deg frihet til å snakke uten å bruke hendene.

Du kan velge mellom to alternativer for FVV, avhengig av hva som vil fungere best for ulike typer aktiviteter. Hvis du føler deg aktiv, bør du vurdere FVV «Flow», men dersom du slapper av, anbefaler vi alternativet «Moist»

 

Den nye natteløsningen

Du bør aldri undervurdere verdien av en god natts søvn. Derfor anbefaler vi å bytte til Provox Luna før du går og legger deg. Denne hjelper deg holde luften fuktig mens du forbereder deg til neste dag. Den er lett å puste gjennom og spesielt designet for å unngå alt ubehag.

«Jeg bare elsker Luna om natten. Jeg sover mye bedre, det er mer behagelig og det oppstår langt mindre sekresjon.»

«Da jeg så Luna, tenkte jeg den ville være bra, men jeg ante ikke at den var så bra!»

 

Provox Luna har en mindre ring som gjør den mer behagelig å sove med. Det inneholder også en spesiell «hydrogel», som har en beroligende, kjølende effekt. Det kan hende du føler at huden din føles mindre irritert, spesielt når du våkner og ved bruk av dagplasteret.

Motta gratis vareprøver og prøv det på egenhånd.

Send meg vareprøver