Søke
close

Velkommen til Atos Medical

Please, start by selecting your country.

Norge
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekreft ditt valg
  • Land:Norge

Taleventiler

Dersom du snakker ved hjelp av en taleventil, gir dette deg den mest naturlige lydende og lettforståelige stemmen. Lær mer om hva en taleventil er, og hva du bør vurdere når du mottar din.

Slik fungerer den

En taleventil er en enhet fremstilt av plast, vanligvis laget av silikon godkjent for medisinsk bruk. Den vil bli plassert mellom spiserøret (øsofagus) og luftrøret (trachea) under total laryngektomioperasjon, eller i en sekundær åpning.

Taleventilen har to flenser som skal holde den på plass – den ene på siden av spiserøret, og den andre på siden av luftrøret. Mellom disse flensene er det en mindre slange som inneholder en enveisventil. Denne ventilen vil åpnes når du snakker, og lukkes mens du puster og spiser, for å forhindre at fremmedlegemer kommer inn i luftrøret (f.eks. spytt, mat eller drikke).

Ved å lukke stomaen din, blir den utåndede luften omdirigert gjennom stemmeprotesen til spiserøret. Siden denne luften beveger seg gjennom spiserøret, vil vevet vibrere og danne lyd. Dette kalles trakeoøsofageal tale (TØ-tale).

På dette tidspunktet har trakeoøsofageal tale vist seg å være den mest vellykkede metoden for å bli i stand til å snakke igjen etter en total laryngektomi.

Ulike typer Provox taleventiler

Provox-systemet tilbyr et komplett produktspekter av standard taleventiler og tilbehør som gir brukerne god stemmekvalitet, med minimal innsats, enkelt vedlikehold av enheten og brukerkomfort.

 

Provox Vega

Provox Vega er en standardenhet som sannsynligvis vil være din første taleventil. Kliniske studier viser at enheten er mer holdbar og gir den beste talekvaliteten, samtidig som den krever den minste innsatsen fra bruker og er den enkleste å rengjøre.

Flertallet av brukerne valgte Provox Vega som deres xxx taleventil sammenlignet med andre på markedet.

 

Det finnes også flere spesialutviklede taleventiler og tilbehør.